söndag 3 februari 2019

Bilder av henne

Har läst Bilder av henne av Karin Slaughter. Tidigare har jag läst De vackraste utan att vara mer än medelimponerad, men jag sveptes väl med av nån entusiastisk recension, kan man väl tänka. Bilder av henne handlar om följande:

Andrea vet allt om sin mamma Laura: Hon vet att hon har bott hela sitt liv i den lilla kuststaden Belle Isle, där alla känner alla. Hon vet att hennes mamma inte har några som helst hemligheter.

För vi känner ju alla våra mödrar utan och innan. Eller?

Men en dag, under en vanlig shoppingtur i gallerian, tar bådas liv en våldsam vändning.
En ung man attackerar utan förvarning flera människor och Laura är den som oskadliggör honom - på ett oroväckande kallblodigt sätt. Med ens riktas polisens misstankar från mannen mot Laura. Har Andreas mamma gjort sig skyldig till mord?

Vem är hon egentligen?

Andrea tvingas ge sig av på jakt efter svar. Ett sökande som för henne över hela USA och trettio år tillbaka i tiden, till en tid när Laura hade ett annat namn och levde ett helt annat liv.

Jag tycker att den här berättelsen började lovande, men rann rätt snabbt ut i en ljummen pöl av spionerier och terroristgrupper som det aldrig riktigt, trots att boken var över 500 sidor lång, framgick syftet med och hur allt egentligen hängde ihop. Eller om det är jag som är för trög för den här typen av intriger, inte fan vet jag. Tyckte mest det kändes rörigt och osammanhängande och alla karaktärerna var mer eller mindre osympatiska och därför brydde jag mig till slut inte speciellt mycket om hur det gick. Den här boken får två celler av fem möjliga.

2 kommentarer:

  1. Ok, den låter jag nog bli att läsa. Tack för tipset. Men som sagt, man undrar ju lite fortfarande. Det gör man. Om King alltså.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har en härlig liten stund med King varje kväll, tycker så här långt det är en fantastiskt berättelse!

      Radera