tisdag 8 januari 2019

Vänförfrågan

Har läst Vänförfrågan av Laura Marshall, en bok jag har hört (minns dock ej var) ska vara jättebra. Det här är handlingen:

"Du har fått en vänförfrågan från Maria Weston."

Mejlet från Facebook gör Louise bestört och illamående. Maria Weston har varit försvunnen i över 25 år. Senast hon sågs var på avgångsklassernas avslutningsfest 1989. Sedan den kvällen har hon varken setts till eller hörts av. Alla tror att hon är död. 

Louise har levt hela sitt vuxna liv med känslan av att hon bär skulden till Marias mystiska försvinnande. Och nu är Maria tillbaka - eller? Louise tvekar först men nyfikenheten tar över och hon bekräftar vänförfrågan och klickar sig in på Marias profilsida. Det blir början på en mardröm. 

Spännande! Njaaa, känner jag väl såhär i efterhand. Tycker intrigen var helt okej, men tempot var lågt och själva berättelsen var ett evinnerligt ältande och en massa jag-vet-vad-som-hände-men-kan-absolut-inte-säga-sanningen som kändes extremt gjord och rätt trist. Upplösningen var väl "lite oväntad", fast ändå inte. Den här boken får tre flyktiga Facebookvänner av fem möjliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar