lördag 5 januari 2019

Till stallet istället, v1

Jaha, i torsdags började tydligen vårterminen och alltså var det drop in-ridning som vanligt igår, fredag. Fast med ny ridlärare för hon som brukar ha "droppen" ska vikariera för hon som ska vara tjänstledig. Jag fick ha Pojken som vanligt. OCH HELVETE VAD BRA DET GICK. Det var en sån där gång när man känner att nu djävlar dröjer det inte länge förrän Jan Brink ringer och ber om hjälp. Det var rätt längesen jag hade den känslan och jag har nog aldrig haft den med Pojken. Först framridningen: rätt galopp i alla fattningar utom en. Galopp på kvartslinjen utan att han vinglade. Volter i galopp utan att han sköt ut bogen och försökte trycka åt sidan. GALOPPFATTNING FRÅN SKRITT! Kändes helt fenomenalt. Sedan red vi en övning som var så här: Fem serpentiner i trav med skrittavbrott över medellinjen, sedan fem serpentiner i trav med tiometersvolter i varje båge och sedan fem serpentiner i trav med sidvärtsförflyttning från medellinjen ut till bågspetsen. Sedan samma sak i andra varvet. Och det gick så DJÄVLA BRA! Han gick i kanonfin form utan att vare sig lägga sig i handen och bli framtung eller gå bakom lod och han jobbade på bra med bakdelen och var helt plötsligt bekväm att sitta på i traven. Kändes som att nu var det i princip bara att sitta och styra.  SÅ GÖTT. Det är ju de här gångerna man lever för (och som man tyvärr inte riktigt kommer ihåg de där 999 gångerna när det går mindre bra...). Aja, terminen kunde ju inte ha börjat bättre. På måndag börjar den vanliga ridningen med fantastiska KARIN. Jääää.  

2 kommentarer:

  1. Den känslan är oslagbar. Trots att det är mer än 20 år sedan kan jag fortfarande minnas känslan när det plötsligt funkar. Fick en gång rida en lite mer skolad häst på kandar och öva galoppombyten. Det var magiskt. Trodde nästan att jag kunde rida där en stund. Men tyvärr var allt borta nästa lektion...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det där känner man ju alltför väl igen...man sliter som ett djur i evigheter, så får man nån liten stund av FEELING och inbillar sig att nu "kan" man den hästen. Hahahahahaaaaaaa.

      Radera