fredag 11 januari 2019

Back in business

Igår började jag jobba igen efter att ha varit ledig i nästan tre veckor. Det är ganska vidrigt. Inte att vara ledig alltså, jag skulle verkligen kunna vara ledig HELA TIDEN, utan att börja jobba efter att ha levt som en svartpensionär i makligt tempo med korsord och elvakaffe och sånt där och sen ska man helt plötsligt vara högfungerande och typ minnas vad man höll på med 2018? Jetejåbigt. Men nu är första dagen avklarad och sen dröjer det väl inte länge förrän man kör på i sina gamla hjulspår och är rätt så nöjd med det också.

Inventerade mina fröer häromdagen, för nu kliar det i såfingrarna. Har allt som behövs förutom purjolök och sallad, men det är väl bara att ta ett glas vin och åtgärda dårå. I höstas tog jag frö från en av våra två sparrisplantor. Den ena växer i rabatten och den andra bredvid en buske lite längre ner i trädgården, oklart, för de bodde här innan vi flyttade in, om de är planterade med flit eller har frösått sig själv på något vis. Tänkte hur som helst testa att dra upp sparris från frö, det kan väl vara kul att försöka även om det kommer att ta hundra år innan man kan skörda. Har ju "lätt sandjord" som ju ska vara idealiskt att odla sparris i. Vi får väl se hur det går.

Nu har även Sveriges Mästerkock börjat, mmm. Har kollat lite på Masterchef USA och irriterar mig på att alla är så elaka? Häromdagen hade de en tävling där den som vann fick bestämma hur lång tid övriga medtävlande skulle få på sig att laga en rätt (och såklart fick den hon gillade minst bara 20 minuter på sig) och sen stod Gordon Ramsay och svor och sa att det här var det äckligaste han ätit i hela sitt liv. Stör mig på sånt, fast kan såklart inte låta bli att kolla ändå.

Även Mandelmanns har börjat. Där stör jag mig inte på någonting alls mer än möjligen att JAG inte bor på Djupadal och har en massa jättestora växthus. I år ska jag plantera tomater med fröer som jag tagit från de tomater jag köpte när jag var där i somras. AH. Ser vi en spin-off-möjlighet till Mandelmanns här, TV4?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar