torsdag 1 november 2018

Allahelgonadagen

Jaha, så blev det november! Jag har väl egentligen ingenting emot november, men nu stundar ju en UTLANDSRESA som tynger mer än höstmörkret. Har ju precis varit en vända i Danmark och känner mig därför lite skör. Gillar ju inte alls att vara på resande fot. Hade jag varit ett föremål så tror jag att jag hade varit typ ett bergsmassiv. Inget man flyttar på utan att det blir konsekvenser så att säga. Under själva resan så håller jag såklart ihop och levererar, för man är ju en Duktig Flicka™. Men efteråt känner jag mig stressad och urlakad och dränerad på energi i flera dagar. SÅN ÄR JAG och nu när jag har fyllt 50 tänker jag verkligen inte vare sig skämmas för det eller ens låtsas att jag gillar att resa (för det verkar ju alla andra göra SOM FAN).

Nu ska jag i alla fall till Tyskland. Inte förrän om ett par veckor, men det hänger över mig som ett djävla Damoklessvärd. Man ska ju inte heller tro att färden går till Hamburg eller Rostock eller Kiel eller något annat som är behagligt nära svenska gränsen, utan till någon liten håla långt ner åt helvete där Schweiz och Frankrike och Tyskland tränger ihop sina hörn ska jag. JAMEN DET SKA VÄL BLI INTRESSANT? säger kanske ni. Jojo, det ska det väl, men jag längtar mest av allt tills jag är lyckligt hemma på min egen tomt igen. Svarar jag på det. Återkommer såklart med en fyllig skildring av alla mina helveteskval när det blir dags.

Jamen annars var det väl inget nytt under solen. Som för övrigt lyser med sin frånvaro, men det gör ju inget. Älskar murriga och regniga höstdagar och att vara ute i skog och mark och sedan komma in och få på sig torra kläder och tända en brasa och få upp värmen och bara ha det gött. En känsla man aldrig kan få uppleva när det är 30 grader varmt.

Idag är det tydligen Allhelgonadagen, såg jag i min kalender. Och på lördag är det Alla Helgons Dag, enligt samma kalender. Vad är egentligen skillnaden? Jag vet ju såklart att det är skillnad på Alla Helgons Dag och Halloween, men Alla Helgons Dag och Allhelgonadagen? Det trodde man ju lite var samma sak. Orkar ej googla just punkt nu, men något skumt är det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar