söndag 28 oktober 2018

Under ytan

Har läst Under ytan av Gilly Macmillan och det tycker jag att ni också kan göra. Berättelsen är en fristående fortsättning på Bränd himmel som man inte måste ha läst först, men det skadar inte heller eftersom det också är en bra bok. Så här står det om Under ytan:

Vännerna Noah och Abdi har alltid gått sida vid sida. En sen natt när Noah hittas medvetslös, flytande i en kanal, förändras allt. Vad som först tycks vara ett skämt som gått snett förvandlas till en öppen strid. Noah är född i Storbritannien, Abdi är flykting från Somalia. Och Bristol håller på att kollapsa av sociala spänningar.

Polisen Jim Clemo vill försäkra sig om att Noah – som befinner sig i koma – verkligen råkat ut för en olycka. Men Abdi vägrar berätta vad som har hänt. När kriminalreportern Emma Zhang, som också är Jim Clemos före detta älskare, söker upp Noahs föräldrar kommer också stadens rasism upp till ytan.

Två familjer slåss nu för sina söner – och för sanningen. Ingen av dem förstår ännu hur långt de kommer att gå, vilka demoner de kommer att konfrontera, och vilken smärta de ska behöva utstå.


Det enda som stör mig lite lite i detta är att Jim är så DJÄVLA förhäxad av Emma. Det är fan inte normalt när nögon beter sig som ett as, sen får hon väl vara hur snygg hon vill. Skärpning, Jim. Plus att det är två "jag" som berättar och även om det går snabbt att via de olika sammanhangen fatta vem som är berättaren blir det ändå lite rörigt ibland. Den här boken får fyra rejäla batonger av fem möjliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar