fredag 8 juni 2018

Bygga hönshus - an epic movie part 34

Ni trodde kanske att hönshuset var klart i och med att hönsen flyttade in? Så är det förstås inte, precis som med alla andra byggprojekt finns det tydligen alltid en massa småfix som man "ska ta sen". Alla vet ju att "sen" är ett extremt relativt begrepp och att den mänskliga hjärnan på något outgrundligt sätt snabbt blir blind för de där ouppsatta listerna osv, vilket ytterligare bidrar till att byggen och renoveringar blir neverending stories tills Arga Snickaren knackar på.

Ett hönshus är ju inte komplett om det inte finns en lucka så att hönsen kan gå in och ut ur det. Vår lucka var i ett par veckors tid en masonitskiva som skruvades fast i väggen varje kväll samt skruvades loss varje morgon. Varken proffsigt eller smidigt om ni frågar mig. Denna luckas placering diskuterades friskt. Jag ansåg att den enda rimliga placeringen var på väggen mitt emot dörren, eftersom det är stora fönster på de andra sidorna, plus att jag inte ville ha luckan för nära redena och sittpinnarna p g a drag. Min man höll med i sak, men satte sig ändå emot den tänkta placeringen eftersom den råkade vara på hönshusets norrsida och då skulle de bistra vintervindarna ställa till det under den kalla årstiden. Så då bestämde vi oss för att bygga en liten veranda slash vindskydd.

Detta har förstås föregåtts av ett oändligt mätande,
sågande och skruvande. Det hade eventuellt gått
lättare om vi inte bestämt oss för att använda
spillbitar från bygget där 99 % bara nästan passade.
Aja, vi fick ihop en liten byggnad i alla fall, som
skruvades fast i fasaden framför den befintliga luckan.
 
Minns ni dörren, som ratades i den episka berättelsens sjunde episod? (nej, det fattar jag om ni inte gör, det är lite som att minnas en statist i första säsongen av Game of Thrones). Det var i alla fall en gammal dörr som vi först hade tänkt ha som hönshusdörr, men sedan tyckte min man att den hade fel mått. Men nu kom den till användning! Den blev tak över verandan.

F d dörr, numera tak.


Luckan tillverkades av bräder från en garderob
som vi rivit. Här slängs ingenting!


 "Trappan" sattes tillbaks igen.


 
Mette-Marit godkände konstruktionen. Ja, den är
ju (HAHA) såklart inte klar än. Taket ska kläs
med papp och luckan och de omålade locklisterna
ska målas. STAY TUNED!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar