onsdag 23 maj 2018

Kanske det viktigaste inlägget i hela universum just nu: bild på höns som sitter på sittpinnar

Min man smög in i hönshuset och fångade den senaste utvecklingsfasen på bild:


Här sitter alltså hela gänget och kurar skymning. Bakre raden
från vänster till höger: Michelle Obama, Jeanette, Magnhild,
Christine Perfect och Laura. Främre raden, från vänster till höger:
Mette-Marit och Brienne. GODNATT JORD.


6 kommentarer:

 1. Åh så fina! Lägger de ägg? Om - hur ser äggen ut?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte än, de är bara ungdomar. Lovar att tapetsera sociala media med bilder på Det Första Ägget.

   Radera
 2. Men hallangoos! Vad söta de är där de sitter. Nu blir jag sugen på att bygga hönshus igen. Blev lite avskräckt när jag följde the epic movie, eftersom jag a) är rätt kass på att snickra, b) vill att saker ska bli klara snabbt. Vilket inte verkar vara några bra egenskaper för den som ska bygga ett hönshus. Men jag vill verkligen också ha höns.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man BEHÖVER ju inte göra an epic movie av det hela. Är med i någon hönsgrupp på Facebook och där verkar det finnas massor som bara "vi tänkte bygga hönshus i helgen" och så köper de någon monteringsfärdig friggebod på fredagen och på söndagen är det inflyttningsfest, typ. Funkar förmodligen EXAKT lika bra minus all frustration som the epic movie medfört. Även om det var kul och lärorikt också. Men inget för den otåliga :)

   Radera
 3. Ar det verkligen pinnar de sitter pa? De kallas ju sittpinnar men ser mer ut som sma stockar. Jag trodde att hönsen ville gripa runt en pinne med klorna, men vad vet jag? Det verkar som om det finns mer att lära om höns ;)

  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns det! När höns sover så sitter de inte och klamrar sig fast med föttern utan de vilar typ hela bröstbenet på pinnen, så ju kraftigare desto bättre. Ordet "sittpinne" är alltså ganska missvisande, "sittgren" hade varit mer passande.

   Radera