söndag 25 mars 2018

Till stallet istället, v12, pt2

I fredags kom jag i alla fall iväg på drop in-ridningen! Men så här års gäller det att ha disciplin för att komma ifrån jobbet i den tid man tänkt sig. Helst hålla låg profil hela dagen, inte börja rota i något som kan föra med sig konsekvenser man inte kan överblicka. Det gick ju bra i fredags i alla fall. Och solen sken! Och det var plusgrader! Och vi red ute! I paddocken! Och det gick riktigt bra (nu får det dock vara slut med utropstecken känner jag). Hade Bulldozern som vanligt och där var det verkligen ett skepp kommer lastat med vårkänslor, för hon var superladdad. Lite för superladdad för att skänkelvikningarna skulle bli så bra som man hade önskat, men galoppfattningarna! GALOPPFATTNINGARNA! De var som en dröm, i båda varven dessutom. Annars brukar det vara så att det går bra i höger varv men lite sämre i vänster, men nu började vi med vänster och det blev liksom galopp i samma sekund som jag gav galopphjälper! Måste ösa på med lite fler utropstecken ändå, för det är så stort för oss. Vi har ju kämpat som DJUR med detta, både hon och jag.
Efter lektionen skrittade vi ut en liten runda. Så GÖTT, även om Bulldozern låtsades bli jätterädd för en isklump som legat i ett badkar i en hage. Så den kunde hon ju inte tänka sig att passera utan åthävor, men vi fick haka på en annan häst som inte var lika fördomsfull kring vad som får finnas eller inte finnas i hagar utmed vägen, och då gick det bra.

Nu hade det ju varit fint att avrunda med ett "äntligen är våren här", men så ligger det ju inte riktigt till eftersom det ligger ett djävla lågtryck och varslar om minusgrader och till och med snö. Julen varar ut till påska, det är ju ett som är säkert i detta nådens år 2018.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar