måndag 19 mars 2018

Jämmer och klagan, man hör snart inte annat

Alltså, är det någon mer än jag som inte fattar att sommartiden börjar på söndag? Känns ju helt overkligt när man sitter här med ett massivt snötäcke, eller nu är det väl snarare IS, som det kommer att ta veckor av plusgrader innan det är helt borta. Känns ännu mer overkligt att det, helgen efter, är påsk. Fast den har nog aldrig varit så efterlängtad som i år. Förra veckan loggade jag 18 övertidstimmar, förutom de 40 som förväntas vara normal arbetstid, och när de här närmare 60 timmarna har gått i ett hejdundrande tempo med tusen bollar att hålla i luften, så är det inte utan att jag börjar känna mig en aningen S-L-E-T-E-N. Missade t o m drop in-ridningen i fredags p g a detta djävla jobb som just nu står mig upp i halsen.
Är dock över en puckel nu (även om många återstår), och nu är det ju som sagt snart påsk. Ska dessutom jobba hemma på onsdag p g a att det kommer någon från Anti-Cimex och ska göra nån besiktning som tydligen ingår i försäkringen, och även om det inte är någon sinekur att slava hemifrån soffhörnet (plus begränsande p g a att jag inte har tillgång till vissa grejer, så vissa grejer går ändå inte att få färdiga) så inbillar jag mig att det ska bli skönt att vara borta från getingboet en (1) dag. Och så är det ju snart påsk dårå.

Över till något helt annat, nämligen mitt favoritämne, "saker som stör mig". Stör mig just punkt nu så sjukt mycket på folk som skriver halvkvädna visor på Facebook. En som jag är "vän" med hade varit och tävlat med sin hund i helgen. Så skrev hen ett bittert inlägg i stil med Jaha, nu fick jag inte tävla p g a dumma människor och sen en lång harang om hur långt hen åkt och hur mycket det kostat, tid och pengar i sjön osv. Givetvis följde minst 1000 kommentarer där folk frågade vad som hänt, vad står på, berätta! och så INGET SVAR från vederbörande? Jamen vad vill man med såna inlägg? Sen var det en annan som skrev ett inlägg om att "den där magkänslan jag hade visade sig stämma, livet är bara såååå jobbigt just nu" och så inte ett knäpp om vad det handlade om trots att hela kommentarsfältet var fullt av undringar (mellan "styrkekramarna" förstås). JAMEN VARFÖR?

Ja, det var väl allt för stunden. Eller nä, i morse fyllde min man på pellets eftersom det går åt en djävla massa nu när vi drabbats av THE BEAST FROM THE EAST, och glömde kolla att pannan startade ordentligt, vilket den såklart inte gjorde så när jag kom hem efter en mer än mastig arbetsdag och inte önskade något annat än att slänga mig på sofflocket och spela Ruzzle så var det 15 grader inomhus. Ej härligt. Aja, tur man har kamin. Nu ska jag strax dra på mig iskalla ridkläder och åka till det iskalla ridhuset och ta en dust med Bulldozern. Hej och hå VPK, som vi brukar säga.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar