tisdag 6 februari 2018

Snödepression

Tar mig friheten att klaga på vädret. Vissa människor tycker inte att man ska få göra det, men det tycker jag . Även om det är extremt ickeproduktivt, för vädret skiter ju fullständigt i att jag är missnöjd med det och går omkring och kvider och lider. Vädret bara, winter is coming och fortsätter att langa fram snö och minusgrader. I morse när jag körde till jobbet var det tretton grader kallt. Ja, det är förstås ingenting jämfört med i Norrland, men det här är ju ändå Skåne, betydligt närmare ekvatorn. Och hörnini, jag SKITER i att det är härlig blå himmel och sol. Det får det jättegärna vara, men vad sägs om kombinationen barmark och, låt oss säga sju-åtta plusgrader istället? NOW WE'RE TALKING, säger jag. Vädret bara: skiter väl jag i.

Deppigt. Kylan gör något med mig. Igår till exempel så körde jag mot enkelriktat med motiveringen att det var så kallt i bilen att jag inte orkade köra den omväg på kanske femhundra meter som det innebar att köra lagligt. Orkade liksom inte utsätta mig för den extra kylan. Helt ologiskt eftersom den ju hänger med tills bilen blir varm (ska väl tillägga att den enkelriktade sträckan kanske var max trettio meter och det inte var någon trafik eller fotgängare vid det aktuella tillfället eftersom det var utanför en skola rätt sent på kvällen, men ändå. Jag är ju den laglydiga typen).

Vårt hus är gammalt och rätt så dragigt och i morse var det sexton grader varmt i köket. Sexton grader är ingen kul inomhustemperatur. För att inte tala om hur det var när jag kom hem från stallet igår kväll. Ridhus är ju, som alla vet, det ställe där temperaturen oavsett årstid och geografisk belägenhet är som allra närmast den absoluta nollpunkten. Sen får man ju för all del upp värmen av att rida och efter ridningen packade vi höpåsar och fodrade och fixade och höll igång, men sen även detta: sätta sig i en iskall bil och känna hur den lilla svetten som man tydligen ändå lyckades arbeta upp under lektionen sakta omvandlas till iskristaller innan ens löjliga leksaksbilsmotor lyckas alstra lite värme i kupén. Tinade väl upp lite när jag stod i duschen hemma sen, men så ska man ju gå och lägga sig i sitt härliga svala sovrum. Finns inget som jag tycker är värre än när det är för varmt i sovrummet, men igår var det nästan för bra på andra hållet. Hade luvtröja med luvan uppdragen (dagens tema är bad hairday), pyjamasbyxor, strumpor, dubbla täcken samt två taxar som låg som nybakade limpor under täcket och jag frös ändå så att det tog hundra år innan jag somnade. OCH DÅ ÄR JAG INTE ENS SPECIELLT FRUSEN AV MIG.

Status idag: skör. Nu ska det tydligen bli lite mildare mot slutet av veckan. Tack för det och dra åt helvete, kung Bore. We're done  here, om jag får bestämma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar