måndag 26 februari 2018

Kampen for tillvaerelsen

Började kolla på den norska serien Kampen for tillvaerelsen i helgen som gick. Fastnade DIREKT! Fattade varför när jag såg att Erlend Loe var involverad i produktionen. Älskar nästan allt som Erlend Loe har skrivit (bortsett från barnböckerna som jag inte läst och Naiv. Super som jag tycker är lite överskattad) och speciellt hans karaktärer. Nu: en hel tv-serie med bara såna karaktärer. ÄLSK PÅ DEN, som det tydligen heter nuförtiden.

Den här serien handlar om den polske lingvistikstudenten Tomasz, som av sin gravida sambo (som gissningsvis är rätt trött på det tveksamma bidrag till hushållskassan som hans neverending-lingvistikstudier ger) tvingas åka till Norge för att söka upp sin far (som han aldrig träffat) och förhoppningsvis ska kunna inkassera 28 års uteblivet underhåll. Det är ju inte så lätt, så istället får han fuska sig fram som snickare i väntan på rätt tillfälle (vilket man ju kan räkna ut inte går särskilt bra). Man får även följa några norska familjers öden och äventyr i det grannskap i vilket Tomasz smyger omkring för att försöka komma i kontakt med sin far.
Såg fyra avsnitt i helgen och kände sedan att jag nog får ransonera lite så det inte tar slut för fort. Denna serie finns på HBO Nordic. Schas iväg och glo med er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar