tisdag 20 februari 2018

Bygga hönshus - an epic movie pt 24

Ja, ni kanske undrar vad vi har gjort hela helgen? Ja, vi har inte byggt något hönshus i alla fall för först var barnbarnen här från fredag till lördag, vilket tydligen krävde att man häckade framför både TALANG och vinter-OS i tv-soffan. Sen fick min man en näradödenupplevelse förkylning och det var den helgen.
 
Dock börjar innerväggar komma på plats. Detta har min man påtat med på kvällarna i veckan som gick, i skenet från en pannlampa. Tappert. Den stora utmaningen handlar nu dels om att hitta någonstans att fästa OSB-skivorna i (note to self, man kan aldrig ha för många reglar), dels pussla ihop delar av återstående skivor så att vi inte behöver åka iväg och köpa en ny. De är nämligen jättestora och svåra och jobbiga och vedervärdigt tradiga att hantera på ett takräcke. Jamen beställ hemkörning då (tänker kanske ni), men det är så orimligt dyrt (tycker snåla vi). I samband med att vi köpte pellets så lyckades vi snika oss till en gratis hemkörning från Lantmännen, men av det som vi då tyckte var mängder av OSB-skivor är det nu bara en stackars skiva kvar. Note to self (2): ta alltid i lite extra när det kommer till materialberäkning. "Lite extra" = så in i helvete mycket mer än vad man tror går åt (uppenbarligen). Bättre att ha för mycket än för lite, osv. Nu är framtiden lite oviss, beroende på hur den här mansförkylningen utvecklar sig i familjen. STAY TUNED för: mer innerväggar, skiljevägg, reden, sittpinnar, lucka och hönsgård (som är de återstående avsnitten innan FINALEN, själva hönsen. Räkna med cliffhangers).
 
 
 
 
Innerväggar alltså. Om det någonsin blir plusgrader ska skarvarna fogas
och väggarna målas vita. När allt är på plats villsäga. 

2 kommentarer:

  1. Ett evighetsprojekt! Men jag visualiserar hur du sitter framför tv'n och täljer sittpinnar pa kvällarna, haha! Men vilket ar som helst nu är det klart.

    Annika

    SvaraRadera
  2. Exakt, vilket år som helst, plötsligt händer det, osv :D

    SvaraRadera