fredag 26 januari 2018

Ett litet blogginlägg med en himla massa parenteser

Det har varit lite varmare några dagar nu, 7-8 plusgrader och det är en DJÄVLA skillnad om ni frågar mig. Är egentligen inte en speciellt frusen person, men  minusgraderna tär på mitt psyke på något sätt (är det för varmt (över 25 grader) så blir jag orkeslös och irriterad, så det är inte heller bra). Men igår! Hade en synnerligen oinspirerad dag på jobbet, åkte hem och surade över allt tråk som väntade (städa och betala räkningar). Men då tittade väl en blek januarisol fram ur det kompakta molntäcket. Och så plusgraderna på det. Blev som en ny människa, energisk och pigg (då låg jag ändå på ett rejält sömnminus efter onsdagens handbollsmatcher plus eftersnack i studion). När jag kom hem hastade jag undan tråket i raketfart och ägnade mig sedan åt ren njutning (vara ute med hundarna, hugga ved, mata småfåglar, glo på vintergäck i rabatten, tänka på var jag ska odla vad och JAMEN HEJ PENSIONÄR).

När det mörknade, för det gör det ju fortfarande rätt tidigt även om "det går åt rätt håll" (standardfrasen numera), så gick jag in och tände en brasa och kollade på Mandelmanns på TV4 Play. Älskar Mandelmanns! Min man förstörde dock en del av upplevelsen genom att påstå att Gustav Mandelmann pratar likadant som Kermits assistent Scooter i Mupparna (tyvärr sant upptäckte jag). Nu kommer jag aldrig mer att kunna höra Gustav prata utan att tänka på det, precis som jag varje gång jag hör Peder Fredricsson säga nåt alltid kommer att tänka på att han låter precis som Johannes Brost (gjorde).

Aja. Idag är det fredag, jag ska rida och sen planerar jag att baka något gott bröd och koka soppa som baserar sig lite löst på lök, pumpa och kronärtskocka eftersom det var grejer som fanns i kylskåpet och jag inte kan föreställa mig att det skulle bli annat än svingott. Mmm...soppa. Och ja, sen är det ju handboll, semifinal mot Danmark. Det lär ju bli en rysare, eller kanske inte ens det för danskarna är ju faktiskt ruggigt bra. Om Sverige spelar som de gjorde mot Kroatien så finns det mycket väl möjligheter att gå till final, men helt ärligt så har resten av mellanrundans matcher varit lite tveksamma, i alla fall anfallsmässigt. Och det hjälper ju inte hur bra försvar och målvakt man har (för det har ju varit nästan outstanding), det måste ju faktiskt bli mål också. Och Landin i det danska målet är nästan overkligt bra, det är sen gammalt. Men ändå! Mirakel kan väl inträffa, det har ju hänt förr. Jag tror att Danmark och Frankrike kommer att mötas i finalen och att Frankrike vinner, sen kanske Sverige tar brons (?) mot Spanien (fast Spanien med klanen Dusjhebaev i spetsen är verkligen inte heller dåliga), men blir ju hur som helst sämst fyra och det är ju inte illa pinkat av en trähäst som vi brukar säga (och jag har hemskt gärna fel i den här frågan). Det blir vin också (ja, för mig alltså, oavsett hur det går).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar