tisdag 14 november 2017

Till stallet istället, vecka 46, pt 1

Var på drop in igår, hade Bulldozern. "FRIVILLIGT?" var det en som sa med skeptisk blick när jag sa att jag brukade vilja rida henne. Det är kul det där med att alla gillar olika. Tycker att förr var det mer att det fanns ett par tre hästar som ALLA vill ha och sen fick resten hålla tillgodo med det som blev över. Känns som att det är lite mer spridning nu? Eller så är det bara som jag inbillar mig. För ett tag sen var det ju ett HIMLA liv i min grupp för att några skulle byta häst, men det skyller jag på att många i den gruppen är så himla omogna. Nu menar jag inte att det är något fel i att folk är på olika nivåer. Men det här att man själv kanske mer är ute efter att förbättra sin ridning och förfina samspelet mellan häst och ryttare, medan andra bara är intresserade av att flänga omkring för skojs skull, den biten börjar bli lite väl jobbig att tugga i sig ibland. Aja. Nu är det tydligen rätt många i gruppen som ska sluta efter den här terminen, och då kanske det löser sig av sig själv.

Men igår alltså. Bulldozern var Som. En. Dröm. Gick i jättefin form från första början, och jag kunde riktigt känna hur hon vilade i steget i traven istället för att pinna iväg i racerfart. Fick den där nu-djävlar-ringer-snart-Jan-Brink-och-vill-ha-hjälp-känslan (väldigt oklart varför Jan Brink, om han nu mot förmodan skulle behöva hjälp med någonting, skulle ringa en för honom vilt främmande och extremt överårig ponnyryttare, men det hör inte hit) som är så göttig. Minns knappt vad vi gjorde för övningar, men det ingick skänkelvikningar (som förvisso inte gick jättebra, men det är ju inte direkt bara Bulldozerns fel) och sen var det en som inte fick sin häst i galopp så vi andra fick galoppera på volten i vad som kändes som TIMMAR. Det var inte så dumt, för eftersom vi normalt jobbar mycket med fattningar och avsaktningar blir det inte så mycket tid till att själva galopparbetet. Fattningarna var väl...okej. Inte super, men godkända.

Ska åka till Däääänmäääärk på tjänsteresa idag, vilket gör att jag missar torsdagens ridning. Ska försöka hinna med drop in på fredag istället. Har även blivit tillfrågad om jag inte är intresserad av att vara medryttare på Bulldozern en eller två dagar i veckan. Är "lite sugen" faktiskt, men det ska ju finnas tid också. Men kommer tid kommer råd, heter det inte så?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar