tisdag 12 september 2017

Till stallet istället, vecka 37 part 1

Var på drop in-ridning igår precis som vanligt. Känner att det lite har blivit som en ordinarie lektionstid för mig. Fast nästa vecka kan jag inte, eftersom jag inte är så pass anal att jag skriver att jag ska på drop in-ridning i min kalender, och då tyckte hjärnan att AH, en ledig tid, och så bokade jag thaimassage på den. Kom på det några timmar efteråt, men då var det så dags och jag orkade inte ändra. Ska skriva in drop-in-tiden i min kalender fortsättningsvis. Haha.

Ja, i alla fall. Igår var det teori för de ordinarie måndagslektionerna, vilket innebar vilodag för hästarna så de flesta drönade fortfarande omkring ute i hagen efter helgen. "Kan vi nöja oss med de som står inne?", frågade ridläraren och det kunde vi, jag och den andra som brukar vara stående drop-in-ryttare. Så jag fick prova en ny häst! En äldre gentleman, tror han är 18 år, med de snällaste ögon man kunde tänka sig. En GIGANT, i mina ögon då, 165 i mankhöjd eller så. Blev ju helt genomsvettig bara av att rykta och sadla och tränsa denne bjässe.
Lektionen gick väl SÅDÄR om jag ska vara ärlig. Gentlemannen hade den egenheten att han inte ville gå i täten. Nu var vi bara två, så det fick han ju göra i vilket fall som helst. Men helt nöjd var han inte med den situationen, utan kändes stel och tveksam, även om det blev bättre efter några varv. Men det kändes ju som att jag satt på någonting i storleksordningen ELEFANT, efter tre travsteg så hade hela långsidan swischat förbi och han var lång som ett godståg och kändes ungefär lika smidig.

Vi red en övning som gick ut på att rida innanför fyrkantsspåret, trava efter hörnpasseringen, bryta av mitt på långsidan, vända över i skritt, göra en framdelsvändning vid nästa långsida, igång i trav ner till nästa hörn, skritta längs med kortsidan, trava halva långsidan, sakta ner till skritt, vända över och göra framdelsvändning, osv. Så småningom lade vi till galoppfattning från skritt efter framdelsvändningarna också. Kul och nyttig övning och mot slutet började det kännas som att fram- och bakdelen på Gentlemannen åtminstone befann sig i samma landskap. Galoppfattningarna gick först inte alls bra, eller rättare sagt själva fattningen blev bra, men sedan bröt han av till trav nästan direkt, vilket ju inte precis var meningen. Har ju fått tipset att tänka LÅNG MAGE när jag fattar galopp på Bulldozern, men det funkade mindre bra med Gentlemannen för då blev det att jag bromsade med sätet. Så nu fick jag först tänka LÅNG-MAGE och sedan FRAMÅT, och då gick det mycket bättre. Sen att jag inte orkade hålla ihop denna STORA häst med hans STORA galopp när vi sedan skulle galoppera på volt, utan skumpade runt helt hjälplöst i slängtrav efter ungefär två varv, det kan vi ju tala lite tystare om. Eller helst inte alls. När vi joggade av dom efteråt så kändes han i alla fall UNDERBAR, gick i jättefin form och då var det såklart dags att sluta. Typiskt! Aja, det var kul så länge det varade i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar