onsdag 13 september 2017

För lite semester, jo jag tackar

Fick mail från min chef om att jag hade tagit ut komp istället för semester under två veckor i somras, och "du vet väl att du måste ta ut minst 20 semesterdagar per år"?

Nä, det visste jag faktiskt inte. Eftersom jag hade svettats ihop närmare 150 komptimmar när semestern närmade sig så tänkte jag att det var lika bra att rensa undan lite. Brukar i vanliga fall ta ut tre veckors semester plus en veckas komp, men eftersom jag har jobbat som ett as hela detta året och kompbanken såg ut därefter så blev det alltså två den här gången. Dessutom fick jag både en veckas arbetstidsförkortning plus en massa sparade semesterdagar som blivit så gamla att de inte fick sparas längre, utbetalda i pengar tidigare i våras så jag har ju åtminstone inte varit direkt utfattig. Bortsett från på ledighet då, vilket jag tycker är något av en tragedi eftersom jag ä-l-s-k-a-r att vara ledig. Tyvärr har situationen på mitt jobb genererat en massa omständigheter över vilka jag inte riktigt har kunnat råda över, så att jobba så här mycket har inte direkt varit ett eget val om jag säger så.

Nu måste jag uppenbarligen sätta sprätt på tio semesterdagar innan året är slut, så har precis ansökt om en fetlång julledighet. OCH ett par strödagar nu under hösten som jag tyckte att jag gott kunde unna mig. Fan ta den som INTE beviljar detta nu. Because I'm so fucking worth it, tänker jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar