onsdag 25 januari 2017

Bränd himmel

Har läst Bränd himmel av Gilly MacMillan, en riktigt bra deckare måste jag säga. Handlar om en mamma vars son försvinner och så får man följa henne och polisens arbete lite varvat om vartannat, plus en rejäl inkännande inblick på temat "näthat".
Spännande berättelse, bra språk, bra driv, men jag saknade lite djup i karaktärerna. Man hade kunnat göra mer av dom, kände jag. Sen vet jag inte om jag är översmart, men jag tyckte nog inte det kom som någon jätteöverraskning vem den skyldige var när det till slut kom fram, kändes som att jag hade det på känn (är kanske ett polisämne?) även om författaren lade ut diverse trevare till tänkbara andra. Men mig lurade hon inte! Den här boken får fyra kriminalkommissarier av fem möjliga.

Läser just nu: Mannen som lekte med dockor av Magnus Jonsson, som ska vara första boken i en trilogi. Har bara kommit en sådär trettio sidor, men den har börjat lovande i alla fall. Nu väntar jävelmycket jobb de närmaste dagarna, så jag återkommer kanske inte med en recension förrän...eh,  till påsk? Nä, så illa ska det väl inte vara. STAY TUNED.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar