onsdag 7 december 2016

Förrän rosig morgon lyser över Himmelmora kam

Igår, den 6 december, så var jag klar med alla julklapparna. Slipper härmed sätta min fot i stan på denna sidan nyår om jag inte vill, och det vill jag helst inte. H-A-T-A-R folk i allmänhet och folk i julhandeln i synnerhet. 6 december, det är ändå rätt sent, jag brukar vilja vara klar till första advent. Men den kom ju så sabla tidigt i år så jag får väl vara förlåten.

Handbolls-EM har börjat! Sveriges premiärmatch mot Spanien gav ju både gåshud och mersmak, tyvärr höll det inte hela vägen mot Slovenien igår. Idag är jag astrött p g a att matchen började ungefär samtidigt som jag brukar gå och lägga mig, och därmed alltså slutade beyond läggdags, och dessutom med förlust då. Surt. Och ikväll ska vi gå på bio, det blir nog till att försöka taktik-powernappa på bussen in till stan för att inte nicka till om det skulle visa sig att filmen - Fantastiska vidunder och var man hittar dem - inte är så bra som vi tror och trailern utlovar.

Har även sett trailern till den nya Star Wars-filmen, som jag råkade tokboka biljetter till häromdagen. Vet inte om jag tycker att den verkar vara så himla bra? Var det liksom inte lite överenskommet att Han Solo ändå skulle...återkomma, på något vis? Annars blir jag BITTER. Och var är Chewbacca, prinsessan Leia, Luke Skywalker, C3PO och de andra karaktärerna som ju liksom ÄR själva Star Wars? De enda man kände igen i trailern var Stormtroopers, och det är ju bara en flock vita plastgubbar utan själ. Hoppas filmen är bättre än så.

Annars har jag, liksom ALLA ANDRA, börjat titta på den norska serien SKAM, som går på SVT. Och ja, den är ju bra även om målgruppen kanske inte är surkärringar-på-väg-mot-50. Men det flyter på, jag såg tre avsnitt på raken igår och kände mig extremt glad för att jag inte är tonåring. Även om jag fick googla vad en russebuss var för något och fortfarande inte riktigt förstår fenomenet. Men det ger sig kanske?   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar