tisdag 13 september 2016

It's a sin

Man, dvs jag, blir både förbannad och uppgiven på människosläktet ibland (läs: rätt ofta, eller nä förresten stryk det och så säger vi HELA DJÄVLA TIDEN). Jamen härförleden va. Då var det en (kvinna) i min relativa närhet som sa att det var så trevlig stämning i den grupp i vilken vi båda ingick. "Det är raka rör och högt i tak och för att vara så många kvinnor är det förvånansvärt få kärringar".
Alltså såna uttalanden provocerar mig nåt kolossalt. Nu menar jag inte att alla män är per definition är svin och alla kvinnor av naturen är som en enda stor och harmonisk familj där fridfullhet och acceptans är ledstjärnan, för så är det ju verkligen inte. Men det är så DJÄVLA tröttsamt att folk i allmänhet och kvinnor i synnerhet (!) liksom ska fortsätta att odla myten om att kvinnor aldrig kan dra jämnt, och att så fort de förekommer i ett antal större än två så är det själva roten till alla konflikter och allt skitsnack som finns och någonsin har förekommit i hela världen. FÖR SÅ ÄR DET INTE!
Säger inte att en kvinnodominerad grupp eller arbetsplats måste vara ett himmelrike, för det vet jag många exempel på att det inte är. MEN jag skulle nog kunna räkna upp exakt lika många mansdominerade diton där det snackas skit och backstabbas på en nivå som får helvetets innersta krets att framstå som kyrkans barntimmar i jämförelse. Att tro att det bara handlar om kön, och att dessutom tro att det ena könet är så mycket förmer än det andra när det kommer till ärlighet, rak kommunikation och no hard feelings ever, är att göra det väldigt lätt för sig.
 
Framförde detta i en rätt syrlig ton till kvinnan som tyckte att "vi" var så okärringaktiga, nämnde några män i ungefär samma sociala sammanhang som vi och berättade hur krokiga rör och lågt i tak det var i den gruppen, som en jämförelse. Fick då till svar att "Ja, karlar som är kärringar är ju det värsta som finns".
Någonstans där gick väl luften ur mig. Inte nog med att man måste liksom såga sitt eget kön utmed fotknölarna (inte bokstavligt talat då alltså, på tal om att "utstråla tre meter kuk", se föregående inlägg), sen måste man dessutom använda det egna könet för att förklara den värsta ytterligheten av det motsatta könet.
Å-å-åh tjejer. Det är långt kvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar