torsdag 22 september 2016

Allt är ormbärarens fel

Det har tydligen knökats in ett nytt stjärntecken i den såkallade zodiaken: ORMBÄRAREN. Tydligen har jorden roterat litegrann i förhållande till planeternas banor eller hur det nu var, så plötsligt eller efter en miljon år, svårt att säga vilket när det handlar om JYMDEN, men plötsligt var det någon som kom på att det blivit lite mer plats runt bordet så att säga, och bestämde att nu måste alla oxar och vattumän och jungfrur med mera maka på sig för att ORMBÄRAREN ska få plats.

Jag har varit lejon i hela mitt liv. Det är ett stjärntecken som utstrålar dominans och härsklystnad, och det stämmer ju bra in på mig (eller kanske inte. Jag tror verkligen inte på sånt). En gång för hundratusen år sen skulle en kompis kompis göra nåt astrologiskt spektakel och beräknade min personlighet utifrån hur planeterna stod exakt den sekunden jag föddes (fast seriöst, vem kan kolla ifall det verkligen var så? det är ju helt orimligt ända från början) och kom fram till att jag hade "ascendenten i kräftans tecken". Fan vet vad det betyder men enligt den här personen så skulle jag vara en mild och omhuldande person som passade för vårdyrket, lite Florence Nightingale, typ. HA HA FUCKING HA säger jag på den eftersom jag nog hellre skulle jobba på bordell än i något vårdyrke (eller okej, kanske inte. Men jag skulle inte vara en BRA person i vården eftersom jag a. hatar sjukhus och b. inte står ut med folk som gnäller). Jag trodde inte på astrologi och stjärntecken och sånt innan, men det där var ju liksom dödsstöten.

Ja, men i alla fall. Lejon har jag varit, och det tycker jag är ett trivsamt tecken. Starkt och respektingivande och lite förmer än andra, om ni frågar mig. Men tack vare den här djävla ORMBÄRAREN har jag nu degraderats till en kräfta. Du äter ju inte ens skaldjur! utbrast Stefan, fd vädur och numera fisk när saken dryftades i fikarummet. Nä, precis. En djävla kräfta, vad är det liksom? Ligga och trycka under en sten och bli uppäten till lustiga visor under rituella former, ska det vara JAG från och med nu? När man glidit genom livet med en cool lejonattityd fram till dags dato. Sen kanske man kan nypas med klorna, men det är ju ack så enkelt att bara ta en kräfta och dänga ner i kokande vatten och sen nyps man så lagom. Näe, det har var inga goda nyheter.

Det kan väl inte börja gälla sådär hux flux, det måste väl vara någon övergångsperiod? Som när dom trycker nya pengar? tyckte Stefan lite oroligt. Men så verkar fallet inte vara. Det är fan i mig ingen ordning med någonting längre.

Med vänlig hälsning
Nyfödd_Kräfta_68:a

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar