fredag 26 augusti 2016

Hotter than hell

Nu blev det minsann värmebölja, men är det inte ALLTID det i samband med att skolorna börjar? Det vill jag påstå, åtminstone var det så när jag var ung och dinosaurierna befolkade jorden, och på den tiden hade ingen ens hört talas om växthuseffekten.
Har lust att sitta i trädgården (i skuggan, goddamnit, det är typ 28 grader där och vad det är i solen vågar jag inte ens tänka på), men en av grannarna har en tik som löper. Och hon, tiken alltså, inte grannen, är sugen, kan jag meddela. Och de tre hanarna i den här flocken är inte precis nödbedda att uppvakta henne. Fattar inte varför grannen nödvändigt ska ha hunden ute när hon ändå bara ryter åt hunden och försöker få henne att sluta stå och åma sig vid vårt staket (den aktuella grannen har ingen inhägnad tomt, men en uteplats som gränsar till en liten allmänning som slutar vid vår tomtgräns). Det är ju ganska dödfött, även på denna sidan staketet, så därför får vår flock vara inomhus. Det är ju inget som hindrar att JAG går ut i och för sig, men det känns lite konstigt eftersom dom alltid är med när vi är ute, ungefär lika konstigt som att man skulle gå en promenad utan att ta med sig hundar (kanske bara hundmänniskor som förstår den biten).
Den här veckan har jag stressat mig till en trist låsning i bröstryggen. Förra gången det hände gick jag till Gregor Clegane som ordnade biffen med mer råstyrka än teknik, kändes det som i alla fall, men nu hade han inga lediga tider förrän i mitten av nästa vecka. Så nu får jag röra mig med försiktighet för att det inte ska kännas som att jag får en kniv i skulderbladet, vilket kanske inte riktigt är vad jag känner för nu när det är helg och allt.
Ikväll ska det i alla fall grillas! Har, sedan jag kom hem från jobbet, gjort marinad, lagt kött i marinad, kokat potatis samt joxat ihop två olika sorters röror. Har köpt goda kryddiga korvar och plockat zucchini från egen pallkrage. Återstår att hacka ihop lite sallad, tända grillen, slå upp ett stort djävla glas vin och NJUTA. Det ska jag väl åtminstone klara av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar