tisdag 19 juli 2016

Här var det semester

Har man inte lyckats pricka in både semester och kanonväder för en gångs skull? Jomän! Sitter just nu i trädgården och slappar med en deckare (Den tredje rösten, som är fortsättningen på Springfloden, den där tv-serien som gick på SVT i våras. Helt okej även om jag inte gillar huvudkaraktären så värst.) Och annars gör jag inte så mycket mer än går taxpromenader och hugger ved. Största bekymret just nu är "vilken tv-serie ska vi följa" nu när vi precis sett klart den danska serien Restaurangen (finns på SVT Play och rekommenderas). Ingen stress. Inga måsten. Det är livet!

Eftersom vi inte är några baddjävlar så slipper vi trängas på stranden. Igår började Kiviks marknad, som vi inte heller känner något tvång att besöka och tur är väl det. Väg 9 går genom vår by och är enda vägen till Kivik norrifrån, och idag var trafiken storstadstät när varenda rövhatt i hela Sverige skulle dit samtidigt som jag skulle passera för att få min dagliga dos skog. Att folk ens orkar att frivilligt trängas och svettas och nästan slåss om parkeringsplatser tusen mil från händelsernas centrum för att glo på och köpa exakt samma skit som säljs på alla marknader. O-be-grip-ligt. 

För övrigt är det en koltrast som byggt bo i vår carport (a k a vedport, eftersom den innehåller mer ved än bilar) och nu värpt fram fem ägg. Hoppas de hinner kläckas och bli flygfärdiga innan grannens ohängda katt, som tillbringar avsevärt mer tid på vår tomt än hemma hos sig (trots att taxarna gör sitt bästa för att jaga bort den, men de är ju dessvärre inte ute och patrullerr 24/7) hinner upptäcka detta lilla smörgåsbord. Den som lever får se. Nä, nu måste jag återgå till min deckare. Och kanske ett glas vin på det, är det inte i princip LAG på det när man är ledig och solen skiner? Jo!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar