torsdag 2 juni 2016

S-O-P-O-R

Blir helt skogstokig på vår sophämtning. Eller om det är på mig själv. Förr var det enkelt, då var det tömning varannan torsdag, jämna veckor. Var inrättad i det ledet i flera år utan att missa att köra ut tunnan till vägen en enda gång. Men sen bytte dom körschema eller hur det nu funkar, så nu är det plötsligt varannan onsdag, udda veckor, och det är fan i mig LÖGN att få in i huvudet. Hade de bytt EN av parametrarna hade jag nog kunnat hantera det, men att förändra BÅDE veckodag och veckonummer måste vara ett djävulens påfund som Han säkert sitter och hånflinar åt i någon brinnande och svavelosande miljö där man ger blanka fan i återvinning. Det är som om den delen av hjärnan som är avsedd att lagra information om när dags att köra ut soptunnan till tomtgränsen är blockerad, låst, spärrad, access denied. Hur var det nu, var det onsdagar jämna veckor, eller var det ens onsdagar? Var det inte tisdagar? Eller var det udda veckor? Sådär går tankarna ungefär var fjortonde dag och det är så sjukt irriterande. Och när man börjar att skriva in SOPTÖMNING i kalendern som om det vore en extremt viktig händelse, då har man banne mig inget liv. Och det vill man ju ha.

Beklagade mig vid fikarumsbordet på jobbet, och fick då tips om att man kunde få sms dagen innan tömning. Så himla smart, då kan man ju dessutom vara diskret med att man har minne som en...jag vet inte vad jag ska jämföra med sen jag lärde mig på djurhållningskursen att det finns studier som visar att guldfiskar har alldeles utmärkt minne och att de kan komma ihåg långa sekvenser av invecklade labyrinter som de simmat i för månader sen.  Rätt imponerande för en som knappt hittar till kassan på Ica Maxi så fort de har flyttat om lite på grejerna.

Jaha, så jag in på renhållningsbolagets sida för att anmäla mig till sagda SMS-tjänst. Noterade att det där som på alla andra sajter som har någon form av självbetjäning heter "Mina sidor" på vårt lokala sophämtningsföretag heter "MINA SOPOR". Hahaha, det låter ju jätteroligt. Ungefär som en sån där bok man skrev i när man var liten som hette "MINA VÄNNER". Nu har jag anmält mig och ser fram emot nästa veckas sms-påminnelse (för det är onsdagar udda veckor som är vår hämtningsdag, passade jag också på att kolla. Nu har jag satt det på pränt, nu kommer jag kanske aldrig att glömma bara för det?).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar