måndag 18 januari 2016

Gnäll, gnäll och åter gnäll

Hej, nu är det måndag och jag är så djävla sleten så att man skulle kunna tro att jag har supit skallen i bitar både fredag, lördag och söndag. Antal inmundigade alkoholekvivalenter den här helgen uppgår dock till noll komma noll, så jag har inget att skylla den här trötta och extremt sega måndagskänslan på, annat än diverse misär: snökaos och jobbkaos i kombination med oxveckor är väl inget man slår frivolter av direkt. Eller åtminstone inte jag. Och om någon enda människa till jublar över hur härligt det är med minusgrader och snö så tror jag att jag ger hen en fet smäll.

Min värsta tid är nu. Januari och februari alltså. Så jobbiga och tråkiga och menlösa månader när det alltid är mörkt och kallt och motsträvigt. Det är ju åtminstone tur att man inte är fattig, och det beror på att a. jag har månadslön och får lika stor (eller liten, beroende på hur man ser det) lön i december som resten av årets månader, och b. jag är medveten om att det infaller jul under december månad (breaking news: VARJE ÅR faktiskt) och har därför budgeterat för denna merkostnad. Präktigt va? Nä, men jag är så trött på att höra om "ekonomiexperternas råd hur du klarar dig genom januari", som om januari det var någon slags naturkatastrof som ingen kunnat förutse. Och vilka "råd" de här "experterna" kommer med sen då, det är alltid samma, typ: Ta med matlåda till jobbet istället för att äta lunch ute, använd prisjämförelsesajter, köp begagnade slalompjäxor. Krävs det inte mer kunskaper än så för att vara "ekonomiexpert" så borde jag ha fått Nobelpriset för längesen.

Jodåsåatt. Här var det livat, här var det glatt. Kanske inte så jättemycket just idag dårå, men ikväll ska Sverige möta Tyskland i handbolls-EM så då blir det åtminstone lite spänning i tillvaron. Over & out till dess.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar