torsdag 29 oktober 2015

Hemtenta, a neverending stoooooryyyy

Idag, när jag loggade in på den såkallade LÄRPLATTFORMEN (alltså, osmidigheten i detta ord) så fanns det ett meddelande att de nu hade börjat "granska" hemtentorna och resultat skulle meddelas inom två veckor. Och då tänkte jag att eftersom jag lämnade in min astidigt så borde de ju börja med min? Men nehe, det fanns liksom ingen kosmisk eller åtminstone kronologisk rättvisa. Eller, nu vet jag i och för sig inte när de andra lämnat in sina, men sånt himla gnällande det har varit i kommentarsfälten kring att vi inte fått några sidhänvisningar och att ingen har sagt hur många böcker vi ska referera ur (seriöst, kan folk inte tänka en enda liten tanke själva?) så känns det ju inte som att alla låg i framkant, så att säga.

Men priset togs i den andra distanskursen jag går. Där ska vi ha tenta på hela kursen den 14 januari, man får göra den när man vill under den dagen men när man väl har börjat så har man tre timmar på sig, sen stängs den eller inaktiveras eller hur det nu funkar. Så det gäller ju att ha gått på toa och kokat te och lagt fram alla böcker och sånt där INNAN man trycker på start, tänker jag. I alla fall, så var det en som skrev så här på LÄRPLATTFORMEN för den kursen: "jag jobbar den 14 januari och det är inte säkert att jag orkar göra tentan på kvällen", och därför ville hen ha en hel helg på sig att göra en tenta som ska ta tre timmar.
Men alltså. För det första, om man får veta i oktober att tentan är i januari så kan man väl för farao TA LEDIGT den dagen, om man nu tycker att man "inte orkar göra tentan" efter jobbet. Eller så får man väl ladda upp med kaffe och Red Bull och för i helvete BITA IHOP den stunden, det är väl inte som att man har tenta varenda dag? Och hur kan man ens MED att tycka att man ska ha en hel helg på sig när det står klart och tydligt att tidsgränsen är tre timmar? Man blir ju helt förstummad. Och då menar jag definitivt inte "stum av beundran".
Som vi brukar säga: felet med världen är att folk är så in i helvete dumma och lata.

 

2 kommentarer:

  1. Japp! Det är som jag alltid sagt, om alla var som jag skulle världen vara perfekt... 😉

    SvaraRadera