fredag 23 oktober 2015

Hemtenta, check

Har nu värpt fram 6 sidor hemtenta om pedagogik i ett sociologiskt perspektiv och anser mig nu vara KLAR. Eller jag ska bara kolla upp en referens på bibblan eftersom jag förmodar att det liksom inte riktigt duger att komma dragandes med Google som sanningsvittne, men sen hoppas jag i alla fall kunna lägga denna delkurs till handlingarna. Alltså, det här med sociologi är säkert jätteintressant, men det är för mycket med gubbar som har för jävla tråkiga modeller att förklara hur saker och ting hänger ihop. Råkar dessutom alltid säga "socialistisk" istället för "sociologisk", så det kanske är tur att det inte är ett muntligt förhör. Annars är det ju mycket med Marx och så, så det kanske inte blir så tokigt i alla fall. Är för övrigt så in i helvete svintrött på gubbarna Bourdieu, Durkheim och Foucault med flera, och begrepp som "habitus" och "fält" står mig upp i halsen. Nästa delkurs ska handla om MAKT, det tror jag passar mig och min personlighet bättre. Ha.

3 kommentarer:

 1. Foucault har ju en sån jävla mysig teori om makt. säg bara till om du vill låna min husbibel (sociologiska perspektiv) där kommer dina favvo-gubbar på varje sida. KAFKA hade fan inte heller så roligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. :D :D :D Har kollat litteraturlistan för nästa delkurs, INGEN bok av Foucault och hans trökiga mikro- och makrofysiska maktteorier. Dessutom: allt är på svenska. Dubbel-tummen-upp på den!

   Radera
 2. Svenskspråkig kurslitteratur FTW!

  SvaraRadera