onsdag 3 september 2014

Skrattfest (?) med Skånepartiet

Snart är det val, det har väl knappast undgått någon. Varje dag är brevlådan full med kuvert och glassiga broschyrer med budskapet att just detta partiet är det som ska göra världen i allmänhet och Sverige i synnerhet till en bättre plats att leva på om bara just jag skulle vilja göra mig det lilla omaket att lägga just deras valsedlar i urnan på valdagen.

Härförleden kom ett kuvert från några pellejönsar som kallade sig för Skånepartiet. Så här stod det på kuvertets utsida:

STOPPA INVANDRINGEN NU!
ENDAST ETT FRITT SKÅNE KAN STOPPA INVANDRINGEN.
Förstörelse av naturen med denna pågående och tvingande invandring. Kulturella motsättningar. HALALSLAKT. Kvinnoförtryck. Stopp för all exploatering av vår åkerjord. Vi skall inte anpassa oss efter invandrares religiösa seder. Vi äter fläsk och dricker brännvin i Skåne.

Ja, här hymlar man ju inte med åsikterna i alla fall, till skillnad från Sverigedemokraterna som försöker låtsas att de inte är ett dugg rasistiska utan att deras politik är lika oförarglig som Friluftsfrämjandets Skogsmulleverksamhet och att Jimmie Åkesson är som en stor fryntlig jultomte som värnar om allas väl. Här var det mer raka rör så att säga. Raka rör är väl det enda som skulle kunna tänkas vara svagt positivt med Skånepartiet, som tack och lov fick 0 röster i förra valet och jag hoppas att de får lika många den här gången. Men nä förresten, inte ens raka rör är något positivt när det som kommer ur rören är skit. När man öppnar kuvertet så undrar man om de som står bakom det har någon form av sjukdom som bryter ner hjärnsubstans och förvandlar den till någonting i stil med luddet som fastnar i torktumlarfiltret. Döm själva:

Politiska mål:

1. Radio Malmöhus och Radio Kristianstad slås ihop till en Skåneradio som organiseras med sändningsföreningar och finansieras med reklam. Motsvarande görs med Sydnytt som får sändning dygnet om. SRTV försvinner från Skåne. Folket får makten över sändningsöverhållet. Genom att dubbelfinansieringen upphör sparar skåningarna omkring 1 miljard per år.

2. Skåne blir en självständig republik. Det är bättre att Skåne räddar sig själv och visar Sverige räddningsvägen än att Skåne hänger fast vid Sverige och på så sätt dras med Sverige ner i avgrunden, ekonomiskt, religiöst mm.

3. Av naturmiljöskäl stoppas ytterligare nettoinvandring till Skåne. Världen är kraftigt överbefolkad. Världsbefolkningen måste minskas från 7 miljarder till 250 miljoner för att människan och övriga arter ska kunna klara sig återstående 2 miljarder år. Skåne har alldeles för stor befolkning. Ej spårväg i Malmö eller Lund. När invandringen upphört frigörs 12 miljarder varje år till andra ändamål i Skåne. Pensioner, sjukvård, rättsväsende, osv.

4. Med information avislamiseras Skåne och sedan resten av världen. Därvid ges muslimerna tillräcklig hjälp och de bemöts med aldrig sviktande vänlighet.

5. Den yttre säkerheten tryggas genom nödvändiga satsningar och medlemskap i den nordatlantiska försvarsgemenskapen, NATO.

6. Människor återfår rätten att sköta all betalning med kontanter, alltså mynt och sedlar. Till stor förtret för vanligt folk och utan att fråga har bankerna tvingat datorbetalning på oss. De tjänar miljarder och staten kan följa betalningsströmmarna. Staten ska upprätthålla tryggheten, inte spionera.

7. I Skåne ska högkostnadsskyddet även omfatta tandvårdskostnader.

Ja, vad säger man? Det är ju så dumt att man blir helt förstummad, och då menar jag inte precis stum av beundran. Men jag antar att det gick åt rikliga mängder av både fläsk och brännvin när detta "manifest" knåpades ihop och att resultatet blev därefter. Ja. Nu vet ni i alla fall vad ni INTE ska rösta på, om ni frågar mig.
3 kommentarer:

 1. "Vi äter fläsk och dricker brännvin i Skåne" Den meningen kanske turistbyrån i Malmö skulle kunna använda?
  Man dånar. Skrattar. Och dånar. Och skrattar lite till.

  SvaraRadera
 2. Fick därmed en idé till ny utmaning.
  DU ska starta ett nytt parti. Vilka blir kärnfrågorna och vad kommer ni kalla partiet?

  SvaraRadera
 3. Far en känsla av att partiledaren är tandlös. Pa mer än ett sätt. Fast jag tror iofs att resten av Sverige inte skulle ha nagot emot att Skane blev självständigt, ingen jävel förstar ju vad de säger ända :).

  Nästa utmaning är varför ägare till husdjur är sa mycket bättre än de som valt att leva utan pälskompisar (ja, utom nakenvarianter da), ställt mot hur smart man är om man valt bort desamma.

  Annika

  SvaraRadera