tisdag 23 april 2013

Ska köpa däck för pengarna

Jamen nu vågar man väl ändå tro att våren har kommit PÅ RIKTIGT, så jag släpade upp sommardäcken från källaren eftersom Patrik är så schysst att han erbjuder sig själv att byta, så jag slipper, hatar nämligen att byta däck. Det enda jag behöver göra är att ta med dom till jobbet, så det var detta jag skulle förbereda igår. Men det var ju hemskt vilket klent mönsterdjup de där sommardäcken hade då, även för att vara sommardäck, men ingen fara för jag har nämligen en extra uppsättning. Nöjd över detta släpade jag ner de första och upp med nästa däckkvartett. Jamen de var väl fan ÄNNU värre. Inget däck tålde riktigt en kritisk granskning av mig, och då tål de gissningsvis inte heller en kritisk granskning av en polis.

Så idag svängde jag inom en däckfirma efter jobbet. Ja, jag är medveten om att man kan få tag på billiga och bra däck på Blocket, men jag pallar inte riktigt med Blocket. Det ska ringas och mailas och bestämmas tid och plats och fan och hans mormor och sen ska man åka hem till nån i Tjottahejti och slutligen blir man ändå blåst på något sätt. Så jag stegade glatt in på Däckia och bad att få något som helst kostade mindre än vad bilen från 1990 är värd.
Uppskattad värdering av The Queen of Volvo blev då uppenbarligen strax över 4500 kronor. You do the math. En sabla massa pengar på några himla däck, men så är de också "marknadens bästa" (minns inte vad de hette ändå, så det blir ingen smygreklam här). Så antingen kan man bli blåst på Blocket och förlora en slant, eller så blir man blåst på Däckia och får hosta upp en något större slant. Tur man är så djävla rik. Jag bara jobbar ju jämt och hinner ändå aldrig konsumera något. Och säga vad man vill om viltspår, men någon materialsport är det inte. Så då kan jag väl lika gärna köpa provocerande dyra däck som vingar för pengarna.  

1 kommentar:

  1. Hej hej

    Tips med tanke "man kan få tag på billiga och bra däck på Blocket, men jag pallar inte riktigt med Blocket. Det ska ringas och mailas och bestämmas tid och plats och fan och hans mormor och sen ska man åka hem till nån i Tjottahejti och slutligen blir man ändå blåst på något sätt"

    testa www.SettleBox.com

    C

    SvaraRadera