fredag 20 juli 2012

Denna dagen ett liv

Idag åkte vi till Snårestad för att besöka kanske världens största koja. Uppskattat av såväl barn som vuxna, även om vissa vuxna hade hjärtat i halsgropen. Dock inte så mesiga som en morsa som stod och efterlyste "maxvikter" fastän det klart och tydligt framgår att man går in på egen risk.

Sedan for vi in till Ystad för att äta lunch. Eftersom vi inte är rutinerade småbarnsföräldrar så överrumplades vi av det enorma logistikföretaget i att baxa omkring ett följe på sex vuxna, två liggvagnar, en treåring och en sexåring genom en turiststinn stadskärna med sommartrafik och kullerstenar. Men det gick ju vägen utan svinn. Slutligen tog vi oss till Fridolfs café (där Wallander fikar ibland) för att köpa med oss de världsberömda "Wallanderbakelserna" för en snikfika här hemmavid, men då var de slut för dagen. Och då står det ändå en fet skylt utanför med texten Vågar du lämna Ystad utan att ha provat en Wallanderbakelse? Ja, uppenbarligen hade man inget val.

Sitter hemma och pustar nu. Har sett Sverige spöa Norge i Scandinavian Open i handboll och ser fram mot matchen Danmark-Serbien senare ikväll. Vädergudarna har varit ganska schyssta idag, faktiskt. Bara en enda regnskur på hela dagen, man får faktiskt vara tacksam för detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar