torsdag 19 januari 2012

Inför matchen

Sitter och laddar inför matchen mot Tyskland ikväll. Tyskar kan liksom inte förlora nog mycket, tycker jag. Fast två världskrig och ett handbolls-EM räcker för mig just nu.

Tyskland fick ju spö av Tjeckien i söndags, men vann över Makedonien i förrgår. Sverige klarade ju med nöd och näppe oavgjort mot Makedonien, men slog Tjeckien. Det här kan alltså gå precis hur som helst. Oroväckande är dock att Johan Sjöstrand och Jonathan Stenbäcken är magsjuka. Allt enligt dagens nummer av Kristianstadsbladet, som förhoppningsvis inte jätte-up-to-date med situationen nere i Serbien. Så att de har hunnit friskna till igen, menar jag. Annars vilar ju en väldig börda på Andreas Palicka som enda målvakt. Han spelar väl i och för sig i Kiel, så han borde vara van vid att tas med tyskar. Å andra sidan kanske de är vana vid att tas med honom också. Känner till hans svaga punkter. Det får bara inte ske. Och tänk om han får en handboll i huvudet och blir skadad i matchen och inte kan fortsätta spela. Vad gör Staffan & Ola då, slänger in Sjöstrand med en spypåse? Någon tredjemålvakt är mig veterligen inte med i truppen.

Men jag ska väl inte måla fan på väggen i förväg. Jag tror jag går och hänger lite tvätt istället. Så glamouröst är mitt liv nämligen.

EDIT: Läste precis på Aftonbladet att de sjuka var bättre men att Staffan&Ola tagit beslut om att skriva in Mattias Andersson i truppen, just in case. Så att inte Palicka skulle behöva stå där som ensam målvakt ifall Sjöstrand inte tillfrisknade. Staffan&Ola kan man lita på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar