tisdag 23 februari 2010

You live in a fancy apartment of the Boulevard St Michel

Om det mot förmodan skulle ha undgått någon, så råder det vargavinter i hela landet. Och alla har det värst, undantagslöst. Det är som om det vore OS i snö och den som beklagar sig mest över andras sätt att förhålla sig till detta vinner. Är det  två meter höga drivor i Skåne så nog fan står det alltid någon hånskrattande norrlänning och säger att det där är väl ingen riktig vinter, sådär har vi det jämt och det är inga som helst problem. Och då kommer det alltid någon stressad stockholmare och säger att det är väl skillnad i Norrland, för där finns ju ingen trafik, ni har ju inte 700 000 pendlare som ska ta sig genom stan i rusningstrafik varenda dag oavsett väder
Det är bara att konstatera att alla andra alltid har det mycket värre oavsett var de bor, och alla skulle klara av andras väderförhållanden mycket bättre, oavsett vilka omständigheter som råder. Är det inte lite...barnsligt att hålla på sådär?

Och i Stockholm säger SL åt folk att stanna hemma från jobbet. Jag undrar om det även gäller deras egna anställda? För en pendeltågsförare eller en busschaufför är väl rimligtvis också beroende av allmänna kommunikationer och en fungerande snöröjning för att kunna ta sig till jobbet? Eller har jag missat någonting väsentligt här?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar