måndag 1 februari 2010

Evig är den striden, bara vår fred är kort min kära

Nu när jag har flyttat händer det att jag lyssnar på radio på vägen till jobbet. Innan var det inte lönt eftersom jag bara bodde 800 meter från min arbetsplats. Men nu vidgas mina vyer på mer än ett sätt.

Varje morgon, i programmet Vaken som sänds av P3 och P4 (den dag jag frivilligt börjar lyssna på reklam-röv-radio tänker jag be att få en fet djävla lobotomi bekostad av förslagsvis Rix Morgonzoo), så är det strax efter klockan fem en tävling som heter "Steg För Steg". Man får en ledtråd per dag i tre dagar, sedan körs alla tre ledtrådar den fjärde dagen och den sista dagen, fredagen, så dras en lycklig vinnare som får bli uppringd av en klämkäck radioreporter och säga rätt svar i direktsändning. 

Ja, det är ju för all del harmlöst, och hittills har jag kunnat alla svaren. Fast jag är en sån som nästan aldrig skickar in några tävlingsbidrag någonstans, hur säker jag än är på svaret, för jag inbillar mig att de, tävlingarna alltså, är uppgjorda på förhand. Att priserna fördelas mellan tidningsredaktionens (eller motsvarandes) vänner och bekanta och att de inskickade bidragen oöppnade förpassas till pappersinsamlingen. Men alla tänker ju inte så, och i Steg För Steg finns det ju alltid någon som är beredd att kraxa fram rätt svar med rosslig morgonstämma och får inkassera ett litet pris. 


Jag har trott att man kanske vinner typ en biobiljett eller kanske ett presentkort på en skiva. Men så idag avslöjades vad man egentligen vinner, och det var ett tandborst-kit. En tub med tandkräm och en tandborste som det står "Vaken" på. Alltså seriöst. Det var nog det fjuttigaste pris jag någonsin sett, eller jag har ju inte ens sett det, men hört talas om. Det tog så att säga priset. Det är väl därför man kan vinna det. Ingen i redaktionens bekantskapskrets vill väl ha det, får man förmoda på ganska goda grunder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar