onsdag 15 oktober 2008

As the sweat is running down your neck

Jag har oflyt med filmer just nu.
För ett tag sedan köpte jag ju den franska våldsfilmen Baise-moi, bara för att i sinom tid upptäcka att inuti låg Torsk på Tallinn. Jag fick ju byta den utan problem, och i helgen skulle jag äntligen få mitt lystmäte för hämnd på film stillat.
Och så var den bara. Så. Jävla. Dålig. Allvarligt. Jag är mycket förtjust i hämnd, men själva grejen med att hämnas är ju liksom att...hämnas. Ge igen för gammal ost. En riktad handling mot de som orsakat en lidande. Öga för öga, tand för tand, och så vidare. Själva grejen med hämnd är fan INTE att döda kreti och pleti helt urskiljningslöst bara för att de råkar stå i vägen för en. Då kan man ju lika gärna se på krigsfilm.
Och för övrigt tycker jag att det är helt sinnessjukt att först knulla med folk och sedan slå ihjäl dom. Bara för att det är kvinnor som gör det betyder det inte att det är radikalt eller något annat, det är bara ett jävligt stört beteende. Fast jag antar att det var meningen att man skulle bli provocerad.

Och jag som inbillade mig att en film som Hollywood inte hade varit och tafsat på med sina giriga fingrar skulle kunna vara lite annorlunda. Att två tuffa brudar skulle röja loss i Paris undre värld och ge hallickar och knarklangare och våldtäktsmän vad de tålde. Men ack vad jag bedrog mig. Besviken var bara förnamnet. 


Min pojkvän har gett mig den koreanska hämndfilmen Lady Vengeance. Fast grejen är att den är typ sista filmen i en trilogi, och då måste jag först försöka få tag på de två första filmerna, och det verkar vara lögn i helvete. För den ena finns bara i blue-ray-RÖVteknik-som-får-din-dvd-spelare-att-framstå-som-vevgrammofon.
Idag tog jag en vända i videobutiken och fick tag på vad som verkade vara en mycket fin japansk hämndfilm som hette Lady Snowblood. Den skulle väl kunna vara något, tänkte jag och slog till utan att blinka. TYVÄRR dolde den väl tilltagna prislappen delar av titeln. Bland annat den tvåa som angav att det här var en uppföljare till en annan film. Som jag inte heller har.
Antagligen finns alla dom här filmerna gratis på internet. Just nu känns det inte som att det finns något direkt incitament för att vara ärlig och betala pengar för att se på film.

Jag vill...hämnas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar